Orde van de duizendpoten
        Voor mensen met heel veel pootjes
   
marco jeurissen
Marco Jeurissen is geen kriebelbeestjestekenaar. Hij is ook geen dierentekenaar. Toch heeft hij iets met kriebelbeestjes te maken.
Bij de opening van zijn tentoonstelling in het Huis voor de Kunsten in Roermond, 15 december 2006, heeft Ditte Merle hem benoemd in de Orde van de Duizendpoten.
Alleen personen met uitzonderlijk veel pootjes kunnen deze orde krijgen. Elk pootje staat voor een bijzondere prestatie. Marco Jeurissen is jong maar heeft nu al heel veel pootjes. Hij is illustrator en grafisch ontwerper en woont in Maastricht. Hij maakt tekeningen voor tijdschriften en kranten, ontwerpt brochures en stelt ze samen, heeft hoesjes voor heavy-metal cd's gemaakt, illustraties voor een museum, afbeeldingen in een lesmethode, prints op scateboards, zelfs een gezelschapsspel. Marco kan heel knap tekenen met de pc en lesgeven doet hij ook. Met andere woorden, hij is iemand met minstens zoveel pootjes als een duizendpoot.
Dus heeft Ditte Merle de Orde van de Duizendpoten in het leven geroepen waar Marco nu het allereerste lid van is. Als bewijs van zijn toelating kreeg hij een glimmende duizendpotenmedaille opgespeld. Kijk hem glunderen en trots aan zijn vestje trekken! Als dank voor Dittes openingswoordje gaf Marco haar een mooie, tropische duizendpoot in aquarel. Kriebelbeestjes tekent hij nooit maar hij kan het wel! Die duizendpoot hangt nu te schitteren in haar werkkamer.
Op elke medaille komt de naam van het nieuwe lid van de Orde te staan. De kleuren rood, geel en groen verwijzen naar een oud, traditioneel feest waar veel wordt gezongen en gedronken.
Zie Marco's website: www.marcojeurissen.nl
 

Orde van de Duizendpoten
(uitgereikt aan Marco Jeurissen, 15 december 2006)

2008 Copyright Ditte Merle Stichting All rights reserved